Skip to content

Bedrijfsbezoeken

Tijdens Gezond Achterhoek hebben bezoekers de mogelijkheid een bedrijfsbezoek naar keuze te volgen. De keuze van het bedrijfsbezoek wordt bij aankomst in Stadion De Vijverberg gemaakt. Het aantal plaatsen per bedrijf is gelimiteerd, dus wees er op tijd bij!

Van Raam fabrikant van aangepaste fietsen door de jaren heen

Van Raam is al meer dan 35 jaar specialist in de productie van aangepaste fietsen en produceert al bijna 100 jaar fietsen. Van Raam is een innovatief en duurzaam bedrijf. Daarnaast is Van Raam een modelbedrijf voor de Smart Industry, Smart Working en samenwerkingen met bedrijven in de regio. Lees hier meer over de geschiedenis van Van Raam en Van Raam door de jaren heen.

Stadsboerin Doetinchem

Is stadslandbouw op het terrein van de voormalige gevangenis De Kruisberg in Doetinchem. Hier worden groenten, fruit en kruiden in harmonie met natuur verbouwd. Ook is er een bijen- en vlindertuin van 7000 vierkante meter en een bloemenpluktuin. Verder zijn er kippen en een kleine kudde Ouessant schapen te vinden.
De missie? Verbinden met natuur, de herkomst van voedsel en met elkaar. Meer geven dan nemen van het land.

​Stadsboerin heeft de Europese Agricultural & Rural Inspiration Award Popular Vote gewonnen!

Stadsboerin Ellen Willems zal ons rondleiden en alles vertellen over dit unieke Achterhoekse project.

50 plaatsen

Wil je een kijkje nemen in de wereld van technologie en innovatie? Dan is ons bedrijfsbezoek aan het CIVON Innovatiecentrum en het DRU Industriepark in Ulft een absolute must!

Wat kun je verwachten?

  • CIVON Innovatiecentrum: Hier ontdek je de fascinerende geschiedenis van techniek en maakindustrie. Jong en oud kunnen zich verwonderen over de technologie van vroeger, nu en in de toekomst. Het CIVON is een leerhuis waar innovatie en techniek samenkomen.
  • DRU Industriepark: Een bruisende plek waar creativiteit en ondernemerschap bloeien. Ontdek de industriële historie en maak kennis met moderne bedrijven en initiatieven

Stadion De Vijverberg is de bakermat van voetbalclub De Graafschap B.V. en is al vanaf 1954 een begrip in Nederland.

Met 12.600 plaatsen – waarvan 500 in het uitvak – en een moderne outillage is de Vijverberg het stadion, dat ligt op een unieke lokatie; aan de rand van de stad Doetinchem en pal naast de bossen.De voetbaltempel van de Achterhoek en Liemers werd op 4 september 1954 in gebruik genomen.


De Zumpe, natte natuur in een verlaten glaciale Rijntak

De Zumpe ligt ten oosten van Doetinchem tussen de rivierduinen van de Wrange en de Slangenburg. De Zumpe, een complex natuurreservaat met natte laagten herbergt Elzenbroekbossen die nagenoeg het gehele jaar water voeren. In de broekbossen worden ten gevolge van basische kwel, soorten gevonden als Gewone dotterbloem, Bittere veldkers, Bosbies en Grote boterbloem.

Elders in het gebied zijn van oorsprong aanwezige natte, schrale graslanden en voedselarme wateren nieuw leven ingeblazen door natuurontwikkeling. In deze schrale graslanden en wateren zijn nu al 26 Rode Lijst-soorten en 6 soorten kranswieren gevonden.

Voor de geïnteresseerden is er een rondleiding door het stadion, gevolgd door een wandeling door de Zumpe.

Back To Top